Hytteferie med barn

Vinterhalvåret på hytta kan by på magiske stunder som blir til evige fortellinger. Men noen ganger kan det være vanskelig å aktivere de små. Her får du gode tips til hytteferie med barn, og aktiviteter som kan skape gode minner for hele familien.

BUEN 2560px 2021 6120

Borte fra byens bråk og travle gater, finner man en skattekiste av uforglemmelige opplevelser og eventyr som venter på både små og store. På hytta våkner naturen til liv, og det er ingen bedre tid å utforske den sammen med de små. Velkommen til hytta – stedet hvor magiske stunder blir til evige fortellinger.

Aktiviteter på hytta barna kommer til å like:

 • Ut på tur: Uansett hvor du har hytte, vil det være turmuligheter. Pakk en sekk med mat, termos med noe godt i, litt ekstra skift og kanskje en sjokolade - eller to. En fjelltur i høstens praktfulle farger, er en utmerket mulighet til å oppleve naturen.

 • Sykkeltur: Mange hyttefelt, som vårt på Sanderstølen, har fantastiske sykkelmuligheter. Stisykling er veldig spennende for de små, og dere får definitivt opplevd mye av det høsten har å by på.

 • Skattejakt: Turen trenger ikke være den lengste for å nyte litt friluft. La ungene gå på skattejakt i nærområdet. Skriv en liste med ting de må finne i løpet av turen - for eksempel blader i ulike farger, kongler, lyng eller annet som finnes rundt.

 • Bær og soppsanking: Er dere heldige, vil det være masse blåbær og sopp i området. Barna kommer til å elske å samle inn bær som dere kan bruke til å lage syltetøy. Men det er heller aldri feil med bær med sukker på!

 • Tenne bål: Marshmallows, pølser eller pinnebrød på bål – enten ute i skogen, eller i bålpanne vil mette sultne mager. Samle dere rundt bålet og fortell skumle eller morsomme historier mens dere hygger dere rundt flammene.

 • Fisketur: Har dere hytte i nærheten av vann, kan fisking være en morsom aktivitet å prøve.

 • Tilbring en natt ute: Selv om dere allerede har kommet tett på naturen, kan man fortsatt komme nærmere. Hva med å telte ute en natt eller kjenne morgensolen varme opp ansiktet når dere våkner i en hengekøye?


Vinteraktiviteter på hytta

 • Ski: Har du hytte i nærheten av skianlegg, som hyttefeltet vårt i Branäs, er det mulig å tilbringe en fartsfylt dag i bakken, enten på ski eller snowboard. Eller spenn på langrennskia og test ut lysløypene. Med hytte på Sanderstølen får du faktisk skimuligheter rett utenfor døren din.

 • Aking: Er man ustødig på ski, er aking like morsomt. Finn en passende bakke i nærheten, ta med akebrett og ha det gøy med hele familien.

 • Bygg et fort: En aktivitet som stimulerer barnas fantasi er å bygge en hule eller snøfort. Dere kan også bygge en snømann som vokter utenfor. Utfold dere kreativt i den spennende bygge- eller graveprosessen og nyt en bedre nistepakke etterpå.

 • Stjernekikking: Klare kvelder på hytta er perfekt til å se på stjernene. Klarer dere finne Karlsvogna eller Orions belte? Ha gjerne en kikkert også så dere kan få en nærmere titt. Er dere heldige ser dere kanskje også et stjerneskudd fare over dere.

 • Tenne bål: Kakao laget på bål og noen gode S'mores varmer godt etter en dag ute i kulden.

Innendørsaktiviteter med barn

Det er selvfølgelig ingenting som heter dårlig vær, bare dårlige klær – men likevel er det en egen sjarm med å kose deg inne mens regnet trommer på taket, eller snøen daler ned og legger seg som et mykt teppe rundt hytta.

Fra å spille brett- og kortspill ved peisen, til kunstnerisk utfoldelse med fargestifter og maling, eller sette eventyr til live i en god bok, kan mange koselige stunder skapes i komfortable omgivelser innendørs. Her får du noen gode tips til aktiviteter for barn på hytta:

 • Brettspill og kortspill: Når mørket senker seg er det hyggelig å samles rundt et brettspill som passer hele familien. Eller foretrekker dere en runde med Uno, vri-åtter eller gris?

 • Kreative prosjekter: Det finnes mange kreative måter å stimulere barnas fantasi på. La dem utfolde seg på hvite ark med fargestifter og maling. Eller ta det enda lenger; blader, steiner, mose og kongler kan bli flott kunst.

 • Høytlesning: Å lese en god bok er ikke bare forbeholdt leggetid. Sett dere i kosekroken og les høyt. Kanskje de små har begynt å lese selv - og kan lese for hele familien? Velg gjerne bok etter sesongen, eller skap litt spenning i mørket.

 • Matlaging og baking: Eplepai, kanelboller eller gresskarbrød passer perfekt til høsten. La de små hjelpe til med å måle ingredienser, røre deigen eller pynte bakverket. Å bidra til lunsj- eller middagsforberedelser vil også gi dem følelsen av deltakelse og ansvar.

 • Filmkveld: Ingenting er bedre enn å samles i sofaen for en filmkveld med hele familien. Ha snacks og tepper klare for en koselig atmosfære på hytta.


Håper dere fikk noen gode ideer til hvilke aktiviteter dere kan gjøre på hytteferien med barna!