Hytte ved sjøen eller hytte på fjellet?

Få ting er så deilig som å komme seg på hytta – men hvilken hytte passer best for deg? Er det hytte ved sjøen eller er det en fjellhytte? Begge har sine unike fordeler, men valget avhenger av dine preferanser og behov.

Vinter hytter

Noen ganger trenger vi en pause fra hverdagens travle liv, et øyeblikk der vi kan senke skuldrene og la sjelen bli beroliget av naturen. For noen er det havets bølger, den uendelige horisonten og saltvannslukten som senker roen - mens andre puster lettet ut når de kommer seg i høyden og puster inn ren fjellluft. Hva passer deg?

Hytte ved sjøen

En hytte ved sjøen er mer enn bare en feriebolig – det er stedet der tiden beveger seg i takt med bølgene, og bekymringene forsvinner med solnedgangen i horisonten.

Fordelene med hytte ved sjøen er åpenbare: Det er en fantastisk destinasjon for å nyte varme dager ved vannet. Enten du vil bade hele dagen, eller trenger å bruke kroppen på andre vannaktiviteter, fisking eller båtliv.

Enhver sjømatentusiast vil også sette pris på tilgangen til fersk fisk og skalldyr – enten du vil nyte i lokale restauranter eller på grillen utenfor hytta. En hytte i Breibuktlia gir deg muligheten til begge. Hvis fisking ikke er noe for deg, kan du ta deg en tur til Risør og plukke med deg ingrediensene du trenger for å kokkelere fantastiske middager på hytta.

Ulempe med hytte ved sjøen: For mange et hytter ved sjøen primært brukt i sommersesongen, da de ofte kan være utilgjengelige på grunn av værforhold eller årstider. Dermed står hytta ubrukt i lengre perioder.

Hytte på fjellet

Når du velger en hytte på fjellet, trer du inn i et tilfluktssted som kan minne om et postkort. Fjell som stiger mot himmelen, og ren luft som er en påminnelse om naturens styrke og ro. Det er her eventyr venter på de som søker utfordringer i form av terrengsykling og skiturer, og hvor de som ønsker stillhet kan finne ro i fjellets omfavnelse.

Fordelene med hytte på fjellet er mange: Imponerende fjelltopper og tett skog som byr på fjellvandring eller skiturer, avhengig av sesong. En fjellhytte gir definitivt muligheter for utendørsaktiviteter året rundt, men det er også stedet å tilbringe tid med dine kjære. Brettspill foran peisen, gode samtaler rundt middagsbordet eller bare å legge seg i sofaen med en god bok – eller bare nyte den flotte utsikten ut av vinduet. På fjellet har du også muligheten til å se nattehimmelen og stjernene på en måte som er vanskelig å oppnå i byen.

Ulempe med hytte på fjellet: Vintrene i fjellet kan være svært kalde om du ikke har nok oppvarming, og du er avhengig av brøyting for å komme til.

Fjellhytter kan også ofte være langt unna butikker og restauranter, noe som kan kreve lengre reiseavstander for forsyninger og underholdning. Våre populære hyttefelt på Sanderstølen og Branäs har riktignok ikke det problemet.

Sanderstølen har du nemlig Sanderstølen Hotell som ligger et steinkast unna. Her finner du både Bistro, bar og basseng om du skulle trenge en dukkert. Branäs på sin side, kan by på både afterski, pub og restauranter du kan kose deg på etter en deilig tur i skibakken.

Så, hva passer deg best? En hytte ved sjøen med bølgene som bakteppe, eller en fjellhytte omgitt av naturen? Uansett hva du velger, vil hytta bli et sted for minner, ro og eventyr du vil verdsette for alltid.

Les mer om våre populære hyttefelt: Sanderstølen, Branäs og Breibuktlia i Risør.